Nieuwsbrief maart 2018

Hallo allen!

Het is bijna pasen, wat het idee geeft dat het zo goed als lente is. Hoewel ik gister nog fotos zag van ijzige sneeuwvlokken die vrolijk neerdwarrelden op het blozende gezicht van mijn knappe zus. Heerlijk om zien, maar eieren rapen in de zon zag ik niet direct gebeuren.

Er kan nog veel veranderen natuurlijk in 10 dagen. Veranderende weerpatronen zien we hier ook elk seizoen. Op dit moment zitten we midden in een zeer nat regenseizoen. Natter dan gewoonlijk bedoel ik dan. Ik heb bijna het gevoel weer in Belgie te zitten! Het regent elke dag, en dikwijls voor uren achtereen. Het leuke is dat we ook wel bijna elke dag (even) de zon zien! Altijd praktisch om de was droog te krijgen. Of je herbruikbare maandverband bvb.

Dankzij Caroline’s gulle gift van 2 jaar geleden, kunnen we nog steeds verder werken met ons ‘MyPad’ programma. Justine, de leerkracht die de drijvende kracht is achter het programma, is aan een andere school toegewezen. Ze vroeg UGoGreen of ze MyPad daar ook mag introduceren.

Uiteraard! Hoe meer scholieren die naar school kunnen blijven komen, ook tijdens hun menstruatie omdat ze zichzelf kunnen beschermen, hoe beter! Zie de fotos in bijlage voor een indruk van de meiden die aan de slag zijn om hun maandverbanden te naaien.

Ook in de eerste school van Justine (Tower Primary School) heeft UGoGreen materiaal gedoneerd om nieuwe verbanden te kunnen maken. Meestal gaat zo’n verband een jaar mee.

 

Jullie weten ondertussen wat een Sacco is. De spaargroep van het Plot 99 personeel waar jullie voor gedoneerd hebben om het gestolen geld weer aan te vullen. Lydia, ons sponsorkind, wou daar graag deel van worden om een beetje te kunnen sparen. Als ze bvb wat geld over houdt van het zakgeld dat ik haar geef.

Dat vond ik zo een goed idee, dat ik haar gezegd heb dat elke cent die ze in de sacco steekt, ik zal verdubbelen. Kwestie van haar een beetje te motiveren. Daar gaat jullie geld dus ook naar toe. Tot nu toe heeft ze 2 aandelen gekocht, en heb ik er dus 2 bij gekocht voor haar (totaal van 20 euro ongeveer). Tot eind van het jaar blijft dat geld in de sacco zitten, kunnen anderen het gebruiken om te lenen (en ook interest op te betalen) en heeft ze op het einde van het jaar een kleine som geld bijeen gespaard. Dat wil ze dan gebruiken om in haar opleiding te investeren (zegt ze). Fijn idee vind ik dat!

 

Een Belgisch gerelateerd nieuwtje: in Belgie heb ik jaren in het fantastisch leuke koor Amahoro gezongen. We deden elk jaar een groot concert, en de opbrengst ging naar verschillende goede doelen. Dit jaar bestaat Amahoro 25 jaar en zochten ze zelf sponsors. UGoGreen vond dat het tijd was dat goede doelen terug zouden geven aan Amahoro, dus hebben we een kleine gift aan hen gedaan. Allen daarheen op 28 april voor het zilveren concert!

Als afsluiter: UGoGreen en Plot 99 bestaan 5 jaar. Ik ben al een tijd bezig met een eenmalig magazine (in het engels) hierover. We zijn nu bijna in de print fase. We zouden het willen verkopen tegen een democratische maar toch ook beetje winst makende prijs bij wijze van inkomsten voor UGoGreen. 35 paginas, full color, over de geschiedenis en voortgang van onze beide projecten, voor de luttele som van 10 euro, dat wil jij toch ook hebben?

Ik zou het fijn vinden als ik jullie reactie zou krijgen of je graag dit unieke magazine wil kopen, om een idee te krijgen van de oplage die ik moet printen.

Bedankt!

UGoGreen team