Nieuwsbrief januari 2018

Lieve vrienden, donors, sympathisanten,

Gelukkig nieuw jaar voor iedereen!

Het jaar bij Plot 99 is nogal traag begonnen. Heel weinig klanten. Dat zijn we niet meer gewoon. Vorig jaar was een absoluut top jaar. Heel druk, wat weer nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Plot 99 bestaat 5 jaar, dus infrastructuur en machines beginnen te verouderen. Meer personeel aannemen, die nu al 6 weken in hun neus zitten te peuteren, aangezien er bijna geen klanten komen. Hopelijk wordt het snel weer beter, want iemand ontslaan zie ik niet zo goed zitten. Meer verdienen maar ook meer investeren, het leven van een zelfstandige!

Ook UGoGreen bestaat 5 jaar! Januari is een maand om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar, maar ik wil graag even terug blikken op de verschillende kerstacties die we de voorbije jaren gedaan hebben.

December 2011: kerstkippen UCC kids

Het weeshuis waar ik mijn eerste maanden heb door gebracht. De kinders hebben gesmuld van kip en rijst: een traktatie!

December 2012: kerstbaksteen

De bakstenen staan er nog steeds in de vorm van een groot huis en de familie Jemeo en kids wonen er. De familie zelf is volledig uit het UGoGreen programma verdwenen, aangezien ze geen enkele moeite doen om enige vooruitgang te boeken via de verschillende programma’s die we aangeboden hebben. We hebben veel geleerd van deze actie en familie en proberen het toe te passen naar beste vermogen.

December 2013: water

Dit project heeft wat langer geduurd om af te ronden, maar uiteindelijk zijn er 10 watertanks uitgedeeld en hebben zo’n 130 gezinnen training in betere hygiene gekregen. Ze zijn er nog steeds trots op!

December 2014: fish farm

Doneer een vis voor de fish farm. De vissen die groeiden, maar niet zoals gepland of gehoopt. Normaal zouden ze op 6 maanden 1kg dik moeten geweest zijn, en na 8 maanden wogen ze met moeite 500gr. Er is nog een poging gedaan om er een relax plek van te maken, met een klein restaurantje, je kon je eigen vis hengelen die dan werd klaar gemaakt. Heel gezellig, en wij in Masaka waren blij met een nieuwe hang-out. Maar Umeme, de landelijke electriciteits company, heeft roet in het eten gestrooid. Ze bouwden een hoogspanningslijn boven de vijver, wat inhoudt dat er niks meer gebouwd of geteelt of gegroeid mag worden. Het land werd gecompenseerd in geld en is nu eigendom van Umeme. Dus weg met de leuke hang-out.

December 2015: Wantabya school

Caroline, onze ex-maatschappelijk werkster, verliet UGoGreen en startte een schooltje. Ze vroeg om ondersteuning om nieuwe klassen te bouwen. We hebben weinig geld ontvangen hiervoor, en gelukkig maar, want het is erg veraf gelegen en Caroline heeft zich tegen UGoGreen gekeerd. Ze stelt onmogelijke financiele eisen waar ze denkt recht op te hebben. Helemaal niet fijn na alles wat UGoGreen voor haar gedaan heeft.

December 2016:

Ik kan me met de beste wil van de wereld niet herinneren of en wat voor kerstactie we vorig jaar gedaan hebben. Misschien gewoon geen?

December 2017: sacco staff Plot 99

Deze weten jullie vast nog. Het personeel was zo blij, dat ze vergaten om de lening terug te betalen die ik hen gegeven had. Daar was ik wat minder blij mee, maar ze hebben beloofd het volgende maand terug te betalen.

Geld maakt gelukkig maar ook hebberig.

Ik denk dat dit genoeg tekst is voor deze maand. Tot de volgende keer maar weer!

Lieve groeten

UGoGreen team